20 års bransch erfarenhet

Support: Chalmers Teknikpark - 031 69 01 00 (09 - 16)

Fri frakt - Leveranser 1-3 dagar - Delbetala, Faktura

ÖVER 30 000 NÖJDA KUNDER

     
Vattenrenare Clearly Reverse Osmosis 16 Steg Vattenrening 3000 MP Vattenrenare Clearly Reverse Osmosis 16 Steg Vattenrening 3000 MP

Vattenrenare Clearly Reverse Osmosis 16 Steg Vattenrening 3000 MP

Art. nr:9115
 • Reverse Osmosis, världens bästa vattenreningsteknik
 • Renaste vattnet i världen
 • Robust konstruerad, pålitlig och enkel drift.
 • Fungera perfekt under många år
 • Placering under diskbänk
19 980 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
 •   1 Års Garanti
 •   Fri Frakt
 •   3-5 Dagars Leverans
 •   Alltid Öppet Köp
 •   Testade enligt internationell standard
Beskrivning

Specifikationer

 

Kapacitet: 180 liter per dag

Filter media: UV- vattensterilisering, 16- steg av filtrering med membran och tryckpump 

Mått: (L x H x B ): 40 cm, 50 cm, 20 cm

Tank: (H x B): 38 cm, 28 cm

Passar alla diskbänkar: Ja 

Filtrerat / ofiltrerat funktion: Separat kran medföljer

Enkel att montera: Ja alt VVS

 

Information

Vattenrening handlar om att vidta åtgärder för en god hälsa för dig och din familj genom att minska mängden skadliga föroreningar som finns i svenskt kranvatten.

 

Bäst i test!

Vattenfilter Vattenrenare Clearly Compact 3000 MP Vattenrening Reverse Osmosis Ultra filtration med tryckpump

Vattenrenare Vattenfilter Omvänd Osmos Compact 3000 MP Vattenrening Med Tryckpump, 16 steg av vattenrening

Clearly Compact 3000 MP Reverse Osmosis Ultra filtration med tryckpump för alt. 180 liter per dag  Mått: 16 "L x 8" W x 24 "H + 4" för att ändra kassett, Råvatten Tank 12 liter 15 "H x 11" D 

Vid osäkerhet av installation bör installation ske av fackman. Kontakta därför en VVS montör som har god erfarenhet med Reverse Osmosis anläggningar. Rådgör också med ditt försäkringsbolag om vilka regler som gäller hos dem vid den här typen av installation.


» Installationsguide

> installationskiss

 

OBS! Beställningsvara och ej ordinarie lagervara.

Clearly Vattenrenare Compact 3000MP Reverse Osmosis Ultra Vattenrening med tryckpump för

alt 175 -375 liter per dag

 

 • Följande vattenfilterpatroner ingår i 3000 M och 3000 MP modeller:
 • Art nr 6610 Clearly Plus Multi-steg vattenfilterpatron,
 • Art nr 6620  Clearly 5- Micron Kolblock vattenfilterpatron,
 • Art nr 9040 Clearly Reverse Osmosis Multi 6- Stegs vattenfilterpatron,
 • Art nr 9055 Clearly UF Membran vattenfilterpatron,
 • Art nr 9041, Clearly Reverses Osmosis 180 LPD Membran vattenfilterpatron

 

Så här fungerar detVatten rinner genom 16 steg av vattenrening:

Steg 1, vattnet rinner genom ett 5 mikron fast vattenfilter o kolpatron för att ta bort flyktiga organiska kolföreningar (VOC), insektsmedel, bekämpningsmedel och industriella lösningsmedel och partiklar större än 5 mikrometer, inklusive sediment, silt, sand och smuts. Det hjälper också till att förlänga livslängden på systemet.

Steg 2, passerar vattnet genom ett 0,2 mikron ultrafiltrering (UF) membran. Ultrafiltrering (UF) är en viktig rening teknik som används för framställning av hög rent vatten. UF är effektiva för avlägsnande av kolloider, proteiner, bakterier, virus, parasiter protozoer och pyrogener (t.ex. gramnegativa bakteriella endotoxiner), andra organiska molekyler som är större än 0,2 mikron, och de flesta andra föroreningar som finns i vattnet.

Steg 3, vattnet rinner genom ett 1 - mikron filter kudde (1 mikron lika 1/25, 000 av en tum), som tar bort suspenderade partiklar såsom silt, sediment, cystor (Giardia, Cryptosporidium), sand, rost, smuts, och andra olösta frågor.

Steg 4, passerar vattnet genom granulerat aktivt kol (GAC). GAC är allmänt erkänt och används flitigt som ett effektivt absorbent för en mängd olika organiska föroreningar, såsom klor (99,9%), kemikalier kopplade till cancer (THM-talet, bensen) bekämpningsmedel, herbicider, insekticider, flyktiga organiska föreningar (VOC), PCB , MTBE: s och hundratals andra kemiska föroreningar som kan finnas i vatten och även dålig smak och lukt.

Steg 5, vatten strömmar genom jonbytaren, vilket minskar tungmetaller som bly, koppar, aluminium och vattnets hårdhet.

Steg 6 och 7 vattnet rinner genom 2 bäddar av redox (Oxidation/reduktion process) media gjorda av en speciellt hög renhet och legeringsblandning av två olika metaller - koppar och zink. Representerar en ny och unik vattenbehandlings media som genom sin naturliga process av elektrokemisk oxidation/reduktion och adsorption minskar och tar bort många oönskade föroreningar från vatten. Detta är ett stort framsteg inom vattenreningsteknik som fungerar som en elektrokemiskprocess så kallad, spontan-oxidation-reduktion - (Eagle Redox Alloy ®) principer. Klor är momentant och oxideras.
Järn och väte-sulfid oxideras till olösligt material och fäst vid ytan på filtermedia. Tungmetaller såsom bly, kvicksilver, koppar, nickel, krom, kadmium, aluminium och andra upplösta metaller avlägsnas från vattnet genom den naturliga processen för elektrokemisk process. De lockas till ytan av media, ungefär som en magnet. Processen hämmar bakterietillväxt i hela enheten.

Steg 8 vattnet rinner genom en annan en-micron filtreringspad för ytterligare minskning av oönskade partiklar. Slutresultatet är en stor eliminering av en mängd föroreningar.

Steg 9, passerar vattnet genom en membran som tar bort och filtrerar partiklar så små som 1/10 000 av en mikron som de flesta oorganiska kemikalier (till exempel salter, metaller, mineraler) de flesta mikroorganismer, inklusive Cryptosporidium och Giardia, och de flesta oorganiska föroreningar.

Steg 10 och 15, vatten fortsätter genom en ny en- mikron filter kudde (1 mikron lika 1/25, 000 av en tum), som avlägsnar suspenderade partiklar såsom silt, sediment, cystor (Giardia, Cryptosporidium), sand, rost, smuts och andra olösta föroreningar.

Steg 11 och 12, rinner vattnet genom en annan bädd av filtermedia gjorda av en speciellt hög renhet legering, en blandning av två olika metaller - koppar och zink. Det är ett stort framsteg inom vattenreningsteknik och fungerar på elektro-kemisk och spontan-oxidation-reduktion (Eagle Redox Alloy ®) principer. Klor är momentant oxideras.

Steg 13, Vattnet strömmar genom en annan jonbytarmassa, minska tungmetaller som bly, koppar, aluminium och vattnets hårdhet.


Steg 14 passerar vattnet genom granulerat aktivt kol (GAC).


Steg 16, passerar vatten genom ett ultraviolett- vatten -steriliseringssystem som tillverkas med axiellt - flödes- reaktor i 304 rostfritt stål. De hårda glaset Germicida lampor tillhandahåller ett ekonomiskt sätt att behandla vatten som kräver en 99,99 %-ig reduktion av bakterier och virus och protozoer. Denna process sker utan att lägga några skadliga kemikalier till dricksvatten, vilket är det mest ekologiska sättet att behandla vatten.

Reverse osmosis vattenreningssystem levereras med en fullständig installations-kit och innehåller

1 st europeisk blyfri lång designad vattenblandare, 4 liter rostfri trycksatt holdingtank med en inre vägg av polypropylen med 12 liters kapacitet. Dessutom medföljer färgkodade slangar, filterpatroner, ultrafiltreringsmembran, RO membran, nycklar och installationshårdvara.
Observera valfria specialfilterpatroner finns som tillägg t.ex. fluorid, nitrater, arsenik mm.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Vad är Ultra filtrering?

Ultrafiltrering (UF) är en membranfiltreringsprocess liknande omvänd osmos med användning av hydrostatiskttryck för att tvinga vatten genom ett semipermeabelt membran. Porstorleken på ultrafiltreringsmembranet är vanligen 103 - 106 Dalton. Ultrafiltrering (UF) är en tryckdriven barriär för att producera vatten med mycket hög renhet och låg densitet. Ultrafiltrering (UF) är en mängd av membranfiltrering, i vilken hydrostatiskt tryck tvingar en vätska mot ett semipermeabelt membran. Suspenderade fasta ämnen och lösta ämnen med hög molekylvikt kvarhålls, medan vatten och lågmolekylära lösta ämnen passera genom membranet. 


Ultrafiltrering skiljer sig inte i grunden från omvänd osmos, mikrofiltrering eller nanofiltrering, utom när det gäller storleken på molekylerna det behåller.


Ett membran eller, mer korrekt, ett semipermeabelt membran, är ett tunt skikt av material med förmåga att separera ämnen när en drivande kraft anbringas och pressas tvärs över membranet. Membranprocesser anses vara en gångbar teknik för avsaltning och att för att avlägsna bakterier och andra mikroorganismer, partikelformigt material och naturligt organiskt material, vilket kan ge färg, smak och lukt i vattnet och reagerar med desinfektionsmedel för att bilda desinfektion biprodukter (DBP).  
De främsta fördelarna med UF-membran processen jämfört med konventionell desinficering (klorering) är t.ex.:
. Inget behov för kemikalier (koaguleringsmedel, flockar, desinfektionsmedel, pH-justering);
. Hög och konstant kvalitet på det behandlade vattnet i form av bortagna partiklar och mikroorganismer.

Ultrafiltrering (UF) används för att avlägsna alla kolloida partiklar (0,01 till 1,0 mikron) från vattnet och en del av de största upplösta föroreningarna. Porstorleken i ett UF-membran är huvudsakligen bestämmer typen och storlek på avlägsnade föroreningar. I allmänhet membranporerna variera i storlek från 0,005 till 0,1 mikron. UF-membran tillverkare klassificera varje UF produkt som har en specifik molekylviktsgräns (MWC), som är en ungefärlig mätning av storleken av föroreningarna som avlägsnas genom ett UF-membran. 
Ett 100.000 MWC UF-membran innebär att när vatten innehållande en given standard förening med en molekylvikt av cirka 100.000 dalton som matas till UF-enheten, kommer nästan alla av föreningen inte att kunna passera genom membranet.

Substanser med en molekylvikt av 100.000 dalton har en storlek av ca 0,05 mikron till ca 0,08 mikrometer i diameter. UF-membran används där väsentligen alla kolloida partiklar (inklusive de flesta patogena organismer) måste tas bort, UF tar även bort grumlighet i vatten.

 

 

Upp till 200 gånger billigare än vatten på flaska, dessutom miljövänligt 

Läs mer

Vattenfilter för renare vatten
Vattenfilter-guide
Vilken vattenrenare skall jag välja?

Rent vatten och ren miljö
Om vatten

Läs mer

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar
Clearly of Sweden - Chalmers Teknikpark - 031 69 01 00

Clearly XPRESS

Värför filtrera?

Kundservice

Köpvillkor

Om Clearly of Sweden

Kundinloggning

     

Tillbaka till toppen
Drift & produktion: Wikinggruppen