Support Chalmers Teknikpark - 031 69 01 00 (09 - 16)

Fri frakt - Leveranser 1-3 dagar - Delbetala, Faktura

    

Special vattenfilter: Fluorid, Tannin, Arsenik

Clearly of Sweden - Chalmers Teknikpark - 031 69 01 00

Clearly Multi Specialfilter - Fluorid, Tannin, Arsenik

Filtrerar i 3 alt - 6 steg av filtrering

Fluorid förekommer naturligt i berggrunden främst i metallerna flusspat, kryolit och apatit. Brunnar med höga fluoridhalter påträffas ofta inom områden där berggrunden är rik på flusspat (kalciumfluorid). 

Andra källor till intag av fluorid är mat och dryck, t.ex. dricksvatten, grönsaker, fisk, te samt tandkräm/fluorsköljning. Födan är vanligen det viktigaste intaget. 

Enligt Livsmedelsverkets föreskrifter (SLVFS 2001:30) om dricksvatten bedöms vattnet som otjänligt vid fluoridhalt 1,5 mg/l.

Enligt Socialstyrelsens försiktighetsmått (SOSFS 2003:17) för dricksvatten bedöms vattnet som tjänligt med anmärkning vid 1,3 mg/l pga. risk för tandemaljfläckar (fluoros) samt otjänligt vid fluoridhalt 6,0 mg/l pga. risk för fluoridlagring i benvävnad (osteofluoros)

Tannin är en naturlig organiskt material som kan vara biprodukter av naturens jäsning process, Processen skapas som vattnet passerar genom torv mark och ruttnande vegetation. Detta kan orsaka att vatten har en svag gul till te -liknande färg och kan orsaka gula fläckar på tyger, porslin och tvättstuga. Tannin kan ge en syrlig eftersmak till vatten. De kan också orsaka att vatten har en jordig doft. Tannins – Tanniner - även känd som fulvosyra eller humussyra - är vanligare i ytvatten och grunda brunnar än i djupa brunnar. Vilka är hälsoeffekterna av tannin? Tannin anses som ett estetiskt problem. Medan de kan göra vattnet oattraktiv att dricka och tvätta i men ingen hälsorisk är presenterad. Tannin skapar en ljusgul till mörkbrun missfärgning i vattnet.  Ett enkelt test för tannins, innebär att fylla ett klart glas med vatten och låta det stå över natten.  Om färgen lägger sig på botten av glaset, är missfärgning sannolikt orsakade av järn eller mangan och inte tannins. Om intensiteten hos färgen förblir intakt, är det mest sannolikt orsakas av tanniner. Om du misstänker att ditt vatten kan innehålla tanniner och vill veta hur mycket tannin finns i vattnet ingår det i en Clearly vattentest.

Clearly specialfilter Fluorid, Tannin och Arsenik utnyttjar hög kapacitet syntetiskt absorbent material som är mycket selektivt för fluorid, bly och arsenik. Denna höga kapacitet syntetisk absorbent och eftersom filtermedian har extremt stor yt-area och porfördelning ger det högsta möjliga operativa kapacitet och lägsta möjliga läckage.
Det är en syntetisk aluminiumoxid som är speciell och bearbetas genom att ha ett minimum av hindra andra främmande föremål och avlägsnar metaller genom en kombination av absorption och kemisk reaktion med filtermedia, sålunda är avlägsnandet inte beroende av jonbyte men har en likformig partikelstorlek liknande jonbytarharts. Filtermedian har en minimal krympning eller svällning och en extremt låg tryckförlust. Den är fysikaliskt stabil och kan användas med ett högt resultat över ett brett pH-värde intervall.

DELBETALA ... upp till 24 månader

Välkommen att kontakta Clearly´s produktsupport på tel. 031 69 01 00.

 
Läs mer
Clearly XPRESS
Gör ditt eget vattenfilter!
    

Tillbaka till toppen
Drift & produktion:  Wikinggruppen